Tyskt oväder

Väntas inatt. 
Va oväntat hela sommaren kommer ju regna bort 😭 

Men idag va solen fram en liten stund så då passade vi på att ta en promenad bort till Lillhan. Tobbe va badsugen och hade aldrig sett badplatsen. 
Väl där så såg de inte riktigt ut som de gjorde när ja va yngre. Stranden va borta och de va dessutom jävligt kallt i vattnet så de blev inge bad för Rex ;p Tobbe tvingade sig till ett dopp men de satt långt inne. 
Minns inte att de va så kallt förr vi badade ju där jämt haha. Och jag är en riktig badkruka! 
Vi fick oss iaf en skön promenad och Rex hade roligt med sina vattenpistoler på torra land ;) 







Det blev min längsta promenad sen förlossningen, och det kändes kan ja säga. Mina fogar är ju förjävliga fortfarande så de kommer man väll få lida för ;p Så nu är de soffläge medans pappa är ute och målar. 
Rex höll på att somna på bilen på vägen hem men piggnade på sig när vi kom in. Synd för de hade vart bra om han sov middag nu istället för ikväll ;) 


Lillebror sover iaf :) myskorv


2 veckor

Lilleman fyllde två veckor igår! 
Shit va tiden går snabbt. 
Han växer så det knakar också. 
4 dagar efter födseln hade han typ gått upp 100 g, vilket ja förstått nu är ganska ovanligt. Dom räknar med att barnen tappat vikt. Men jag ammar ju direkt dom kommit ut ja, lika med Rex. Ja har hungriga pojkar ;) 
Igår va det dags för lillemans första BVC besök, sköterskan kom hem till oss. Besöket är ju oftast första veckan man är hemma men dom hade så dåligt med tider för att det är sommar så vi väntade lite extra eftersom de verkade som ja uppenbarligen inte hade nå problem med amningen ;p 
Igår stannade vågen på 4090g! Så ja han går ju upp i vikt haha.
Tydligen vägde Kevin exakt så mkt när han föddes :) 
Ja de är ju skönt att amningen fungerar iaf, men han får inte växa för snabbt! 😱 vill ha min lilla bebis ett tag till ;) 


9 dagar gammal


14 dagar 

Föresten! Vart fan är sommaren? 
Så jävla tråkigt väder.. 
Under dom här veckorna så har de typ vart fint en dag. Och de va bara lite fint inte strandväder liksom. 
Men vi han med en tur till lekparken med Rex då iaf, och då blev de första vagnturen för lilleman med ;p 




En lagom promenad för mig som fortfarande har foglossning :/ knakar och brakar i mig. 
Rex jäste iaf, så mkt så han somnade i gungan ;) 

Och min mage börjar dra ihop sig mer och mer iaf. De går inte lika snabbt som efter Rex men de är väll inte så konstigt. 
Men kan ju inte påstå att man är skitnöjd när man ser sig i spegeln så kanske är lika bra att de inte går att sola ute ;p


11 dagar efter förlossning 




Idag 13 dagar efter förlossning. 
Har tappat ungefär 10 kg också. Men där stannar ja nog innan ja börjar kunna röra på mig mer. Har stått på -10 nästan en vecka haha 🙈 

Idag är det fredag iaf! Och Tobbe ör nere i tvättstugan och bygger. Kanske har ja en fungerande diskbänk och allt snart :D 
Vi ska åka och handla sen också för Tobbe ska iväg på fotboll ikväll så ja måste ha gotta så ja kan fredagsmysa i min ensamhet.
Inte konstigt att vågen stannat av ;) haha 
Till hösten (om man kan kalla de här sommar) så kanske man slutar proppa i sig skit. Är ju så gott med jordgubbar å glass och god mat när de är "sommar" ;p 



De va den graviditeten det.

Nu är ju lillemannen här :) 
I torsdags kom han ut med dunder och brak, en dag tidigare haha. Jag som trodde ja skulle gå över som med Rex, kanske att hallonbladsteet gjorde sitt ändå ;) 

Ja fick iaf förvärkar redan på onsdagen. Vaknade på morgonen av att de kändes som de rann ut nått, flög upp och sprang till toan, trosorna var helt blöta och sen när ja torkade mig så kom de lite rosa på pappret. Hm nu är de nog inte långt kvar tänkte ja. Förvärkarna började lite smått efter de och höll på hela dagen, precis som med Rex så ja va helt säker på att vi skulle få åka in på natten då. Mamma och dom va här den dagen och hjälpte till att fixa med bebiskläder och byrå i sovrummet. Som vi för övrigt flyttade in i på tisdagen haha. Snacka om att blir klar precis i rättan tid ;) 
Vi packade också våra väskor, bb väska och Rex väska. Så nu va vi redo! 
Vi la oss och jag sov ju såklart inte ett skit pga värkarna, dom kom var 10e min för de mesta och jag bara väntade på att de skulle bli värre och tätare. De gjorde så ont att ja måsta andas igenom dem men dom va ju inte nå vidare täta. Vilken besvikelse. Tobbe åkte till jobbet på torsdagen då ja kände att de här lör ju dröja, de va ännu längre mellan värkarna på morgonen, typ 20 min ibland och ibland 10. 
Så höll de på hela dagen, ja kunde knappt äta för ja hade så ont när värkarna kom, fick gå runt och andas mig igenom dom, kände mig så duktig som inte fick panik som med Rex. 
Vid 17 tiden tror ja Tobbe kom hem från jobbet, eller lite efter. Då bad ja han göra nå mat åt mig eftersom ja va helt slut. Så medans han stekte bacon gick värkarna från 20 min emellan till typ 2-3 min på en handvändning! Wtf liksom. Tobbe ringde sin mamma som skulle ta Rex (hon hade precis gått på semester btw) och jag ringde förlossningen som såklart tyckte ja borde komma in. 
Fick i mig lite mat först iaf trots värkar var 3e min 👍🏻 förstår inte hur de gick till. 
Sen dubbelkolla bb väskan och rasta hundarna. Halv 7 kom vi iväg, med full stjärtvärme och vetekudde på magen överlevde ja resan dit förvånansvärt bra jämfört med förra gången. De gjorde ju svinont men ja kunde hantera de mkt bättre och behålla lugnet. Värkarna saktade ner också i bilen till typ 5 min emellan, så blev lite nervös att de höll på att stanna av å dom skulle skicka hem oss.. 
Väl inne på förlossningen va ja iaf öppen 5 cm och fick såklart stanna haha. Kände mig så duktig, med Rex va ja helt hysterisk av smärtan och grinade i panik och va bara öppen 3 cm när vi kom in. 
Halv 8 fick ja ctg iaf och vid 8 fick vi komma in på förlossningssalen. Bad om bedövning och dom skulle fixa de. Kom in med sån där ställning och allt, men mer än så hände inte. 
Lagom till värkarna blev så vidriga att tårarna började komma så fick ja reda på att narkosläkaren var upptagna med att rädda liv som dom sa, men dom skulle komma så fort dom kunde. Okej nu blev ja stressad, de började bli omöjligt att andas igenom värkarna nu, de var helt sinnessjuka. Dom frågade igen om ja inte ville testa lustgasen, och ja kände att ja de kan ju inte bli värre iaf.. Tog den och den gjorde att man kände sig lite småfull och yr mellan värkarna, men tog inte bort nå smärta över huvudtaget. Men eftersom min bedövning aldrig kom så höll ja fast vid den enda "lindringen" ja hade att tillgå. Tillslut satt ja och hyperventilerade och skrek i panik i den där jävla masken. Värkarna va så sjuka så ja kände att ja kommer fan svimma. Grinade efter bedövning men de kom ingen. Min nya sköterska kom in och kollade hur mkt öppen ja va, 8-9 cm. Minns inte va klockan va säkert typ halv 10 eller så. 
Fick gå och försöka kissa, mellan värkarna de gick och ja blödde även en hel del. Kom in på rummet igen och satte mig och sög in lustgas igen. Kände att de tröck lite mot arsel under värken, och samtidigt kommer sköterskan in och ska kolla läget mellan benen och de va fullt öppet. Hon frågade om hon skulle ta på trosorna igen, och om ja vill sätta mig på kanten som tidigare. Nej sa ja sen kom de en värk och medans ja skrek i dödsplågor ploppade huvudet ut! Ja han inte ens krysta ja bara skrek och hyperventilerade i den där masken. Tobbe försökte ta bort masken efter värken antagligen för att ja skulle få syre också, hyperventilerade och kunde inte alls lugna ner mig. Nästa värk flög han ut, lillemannen. 2 min tog de. 
Och de va väll en satans tur hade de tagit längre tid hade ja nog tuppat av. 
Helt sjuk förlossning! Skräckinjagande att inte ha kontroll på kroppen ja fick inte vara med alls liksom. 
Lättnaden när han va ute va helt enorm. 
Ja överlevde! 21.56 kom han. 
Fick lite dropp sen så moderkakan skulle komma ut och sen fick ja ju sy lite. Skönt som alltid, andas lustgas då med haha. 

När hon va klar städade dom bort de värsta av mitt blodbad och jag fick byta säng. Dom kom in med vårt fika och sen fick vi sitta där i typ 3 timmar haha. Vettefan om dom glömde bort oss, skulle gå iväg och ordna med rum på bb och kom inte tillbaka. Helt knäpptyst på avdelningen med. Tillslut ringde Tobbe på klockan så de hände nått. Äntligen fick ja gå å duscha, kl va väll halv  2 ungefär. Så skönt att få duscha hela ja va ju blodig. Fosterhinnorna hade inte brustit utan kom ut som en ballong så ungen va ju helt kladdig han med haha :) 
Fick prova kissa med, och de tog ett tag, mindes smärtan efter Rex. Men tillslut gick de och i duschen sved de inte. Vilken lättnad ja skulle slippa kateter! :D 
Efter duschen fick vi äntligen vårt rum och fick försöka sova lite. 
Lyckades somna till lite grann iaf, men kl 4 skulle dom göra syretest på bebis så då vaknade vi ju till sen kunde ja inte somna om för grannarna i rummet snarkade så hemskt mycket. Men de hör väll till att inte sova som nyförlöst haha. 
Vi spenderade dagen på bb iaf men efter klartecken fick vi åka hem på kvällen. 
Så skönt vi beställde hem lite mat och såg en film :) sen gick vi upp och la oss i våran egen sköna säng ;p 
Lilleman fick sova brevid mig då han inte ville ligga ensam och jag va såååå trött. Fick sova nån timme iaf men en nyfödd vill ju amma typ hela tiden haha. 
Tack vare hormoner kände ja mig rätt så pigg ändå på lördagen. Då fick vi några besök och sen kom Rex hem också :) 

Sakta sakta börjar vi vänja oss att vara en familj på 4 :) 
Ja har lite problem med stygnen bara, de gör rätt ont och blöder. Har fått gått å gjort prover tack vare att ja har ont i magen och min rygg är heeeelt slut. Fick en riktig deppdag igår då ja bara ville ge upp livet. Men idag mår ja liiite bättre iaf :) tog en järntablett igår kväll med, hade ju fått order om de från bb eftersom mitt hb va så lågt. Men ja ville inte ta förns magen kommit igång eftersom man blir hård av tabletterna. Så ska försöka ta en tablett om dagen så kanske ja mår lite bättre psykiskt iaf. 
Räcker att ja knappt kan gå, en depression orkar ja inte med.








Lite bilder från BB :) 


Första nya kläderna av moster :)


Så himla pluttig 😍 




Formen efter 3 dagar. Riktigt läcker haha. Känns som de kommer gå mkt segare att få tillbaka kroppen den här gången. Fullt förståeligt också kanske ;p 

Nu idag efter 1 vecka har ja tappat 9 kg. Tror ja hade tappat mer dagen efter Rex va född haha. 
Gick upp 20 kg iaf, så har då 11 kg kvar att tappa till startvikt. Men ja vill nog ner nått kg till för ja hade lite extra kvar efter Rex å ;) 


Grabbarna ligger och tar de lugnt på soffan nu. Jag med. Känner att ja vill plocka och greja hemma men samtidigt så orkar ja inte. Är så jobbigt att gå och röra mig. När ja sitter på ett skönt sätt i soffan kan ja för en stund glömma hur ont ja har. Får se hur ja gör. 



RSS 2.0